مجله نبات شماره 84 یکی دیگر از مجلات سرگرم کنندهای است که نشر نبات به جهت تقویت مهارتهای زندگی در کودکان 7 تا 12 سال به سردبیری مجتبی سادات سرکی و شهرزاد کامکار منتشر کرده است. موسسه فردای روشن کودک صاحب امتیاز این مجله بوده و مجتبی سادات سرکی مدیر مسئول آن است. حسین انصاری و محمدرضا معدنی مشاورین مدیر مسئول هستند و کارشناسی ادبی و کارشناسی شعر این مجله را به ترتیب لاله جعفری و طیبه شامانی برعهده داشتهاند.
مجله نبات 84 با ترانهای از بیوک ملکی و تصویرگری نیلوفر ایرانمنش شروع میشود تا روحیه خداشناسی و یاد خدا را در کودکان تقویت کند. سین سینا اردو میرود داستان دنباله دار با موضوعی سرگرم کننده بوده که معصومه یزدانی آن را نوشته و نازنین جمشیدی به زیبایی به تصویر کشیده است. هفت سین و پستههای بانمک ترانههای از مریم هاشم پور و طیبه شامانی، شاعران زبردست حوزه کودک است که سعی دارد کودکان را با عید و عید دیدنی و آداب آن آشنا کند.
این موضوع کاملا درست که میگویند کتاب خواندن دانش آدمیزاد را افزایش میدهد اما نباید دانش عملی را دست کم گرفت چرا که برخی از دانشها از طریق تجربه کردن به دست میآید. داستان جناب استاد داستانی با این موضوع از دفتر اول مثنوی است که محمد پهلوان آن را بازنویسی کرده و سارا عضدی تصویرسازی کرده است. عیدی نوشته اعظم سیادت شامل 4 داستان کوتاه با نامهای گلدون مامانم، جعبه شکلات، جالباسی ناراحت و صبحانه با کلاغ است که هر یک پیام آور نکتهای آموزنده برای کودکان میباشد.
گریه نکن دیوار یکی دیگر از داستانهای موجود در مجله نبات شماره 84 میباشد که نویسنده و تصویرگر آن به ترتیب یگانه مرادی لاکه و آمنه اربابون هستند. این داستان میتواند برای آموزش احساسات به کودکان و افزایش قوه تخیل آنها مفید باشد. همه ما ضرب المثل نابرده رنج گنج میسر نمیشود را بارها و بارها شنیدهایم، کشاورز و پسرهایش داستانی با این مضمون میباشد که رز ایتپی آن را نوشته و بهارک عضدی برای کودکان فارسی زبان در این مجله کودک ترجمه کرده است.
در بخش چشمک مجله نبات شماره 84 تصاویری توسط لاله ضیایی طراحی شده است که کودکان باید داستانی با توجه به آنها بسازند. حسنی و بق بقو یکی از داستانهای حسنی در این مجله کودک است که میتواند برای تقویت روحیه کمک به دیگران و آموزش تلاش و پشتکار به کودکان مفید باشد. در میانه این مجله مجلهای دیگر با عنوان دفترچه تربچه شماره 61 تعبیه شده است تا مهارتهای دیداری، حرکتی و تمرکز و … را در کودکان تقویت کند.
نجات اشباح و قطار اشباح غمگین آخرین قسمت این داستان هیجان انگیز است که اندور موری برای آموزش احساسات به کودکان نوشته است. تصویرگری این داستان برعهده سلمان طاهری بوده و ریحانه جعفری آن را به فارسی ترجمه کرده است. قاقار، خبردار ترانهای با موضوع حفظ محیط زیست بوده که شروین سلطانی آن را در مجله نبات شماره 84 سروده و سارا عضدی تصویرسازی کرده است. شجاعت، کمک به دیگران و اجازه گرفتن موضوعاتی هستند که لاله جعفری با نوشتن داستان پری قندی به کودکان آموزش میدهد.
آیا میدانستید که خرس ها حس بویایی بسیار قوی تری نسبت به سگهای شکاری دارند؟ در این شماره از مجلات نبات میتوانید 7 نکته شگفت انگیز درباره بینی حیواناتی همچون خرسها، مرغ دریایی آلباتروس، مورچه خوار غول پیکر، تمساح گاویال نر، خفاش، سوسک سرخرطومی و قوریاغه درختی سربیلی مطالعه کنید. کلرژوبرت در داستانی به نام سه نکته مامانها سعی دارد روحیه قدردانی را در کودکان تقویت کند. ضرب المثلها همگی برگرفته از ماجرایی آموزنده هستند، در مجله نبات شماره 84 میتوانید ماجرای ضرب المثل پنبه دزد دست به ریشش می کشد! را مطالعه کنید. در بخش پایانی این مجله نکاتی جالبی در مورد بدن انسان را خواهید خواند.
برند نبات
تحریر و گلاسه
هفت تا دوازده سال
750 هزار ریال